• Tester
  • Affiliate
  • Retningslinjer
Eva Solo Nordic Kitchen Grønnsakskniv 13 centimeter

Grønnsakskniv til matelskere

Er du glad i å lage mat og interessert i utstyr av kvalitet? I vår grønnsakskniv test finner du noen av markedets beste kniver som vil gjøre oppskjæring av grønnsaker til en drøm.

Gode kniver trenger ikke å koste "skjorta", men de beste knivene med den høyeste kvaliteten krever gjerne lyst til å investere noen kroner ekstra. Du kan fint få en god grønssakskniv til mellom 100 til 500 kroner, men er du over snittet interessert i mat, matlaging og utstyr bør du enda litt mer opp i pris for å virkelig få det beste. Et godt redskap, i form av en kniv, er halve jobben når du skal lage mat. Fellestrekkene til en god grønnsakskniv er at den har et knivblad av rustfritt stål som gjør den skarp og lett å rengjøre, mens et godt håndgrep på kniven er viktig for at den skal ligge godt i hånden når du bruker den. Den største forskjellen mellom kniver er hardheten og kvaliteten på stålet. Stålet bør være hardt nok til at den holder seg skarp lenge og myk nok til at den enkelt kan slipes når den blir sløv eller skadet.

Av de mest anerkjente og populære knivene er Global grønnsakskniv og Victorinox grønnsakskniv. Begge merkene er kjent for å ha høy kvalitet, godt håndgrep, lang levetid og er blant favorittene hos både kokker og matlagingsentusiaster. Produktene fra både Victorinox og Global finnes i flere størrelser og fasonger, og dermed også ulike prisklasser. Også japansk grønnsakskniv er en favoritt hos både profesjonelle og hobbykokker. Masutani er et japansk merke som lager kniver av beste kvalitet og som vil gjøre skjæring av for eksempel grønnsaker til en lek.

Våre anbefalte grønnsakskniver

Vi har sett gjennom ulike typer av grønnsakskniver og kommer her med våre anbefalte produkter. Under kan du lese mer om noen av markedets beste kniver, perfekt til matelskere som ønsker det beste redskapet i forbindelse med matlagingen.

Global G-5 Grønnsakskniv 18 centimeter

Orientalsk grønnsakskniv som sitter perfekt i hånden

Global sin G-5 grønnsakskniv har et orientalsk design, et høyt blad og en kniv som gir plass til å støtte med knokene for best kontroll over kniven. Bladets runding gjør at kniven kan føres i en vuggende og kontrollert bevegelse, uten at du trenge rå løfte kniven fra skjærebrettet.

Produsenten har fokus på ergonomi og optimale bruksegenskaper, noe som gjør Global sin knivserie svært populær hos både profesjonelle og amatørkokker. Bladet på G-5 er 18 centimeter langt. Vi anbefaler denne Global-kniven til deg som har lyst til å investere litt ekstra i en grønnsakskniv av beste kvalitet. Her får du et tidløst design og en kniv du kan nyte godt av i mange år.

Se pris
Eva Solo Nordic Kitchen Grønnsakskniv 13 centimeter

Grønnsakskniv med skarpt blad og japansk tradisjon

Eva Solo Nordic Kitchen sin serie av kniver er fremstilt etter en gammel japansk tradisjon og den samme teknikken man bruker til å fremstille samuraisverd med. Produktet er laget av japansk damaskusstål i 67 lag med en bladlengde på 13 centimeter.

I denne grønnsakskniven får du en kniv spesielt utviklet til hakking og snitting av både harde og myke grønnsaker. Det skarpe bladet er ideelt når du skal skjære skiver, terninger eller stenger. I tillegg er kniven god å ha i hånden og gir deg full kontroll når du arbeider med grønnsaker på skjærebrettet. Ettersom kniven er fremstilt fra japansk tradisjon får du en grønnsakskniv med et skarpt blad, høy fleksibilitet og en smal rygg. Skaftet er formet etter håndens anatomi og ligger derfor stabilt og sikkert i hånden. Selve knivbrystet er laget slik at du kan hvile tommelfingeren på det. Vi anbefaler kniven til deg som ønsker et redskap som gir deg stor presisjon og kontroll i matlagingen.

Se pris
Brusletto by Trond Moi - skrellekniv 9 centimeter

Universalkniv perfekt til skjæring av frukt og grønt

Om du ønsker en enklere og rimeligere kniv til bruk på frukt og grønt er Brusletto by Trond Moi et smart valg. For en ok pris får du er en liten universalkniv som både kan skrelle, skive og skjære frukt og grønt.

En skrellekniv er en liten universalkniv som både kan skrelle, skive og skjære. Den har et kort, spisst og rett blad som gjør den ypperlig til sitt bruksområde innen frukt og grønt. En nærmest uunnværlig følgesvenn på kjøkkenet.

Knivserien er produsert i tysk stålkvalitetmed en hardhet på 57+/-2 rockwell, – en skikkelig kniv med andre ord. Håndtaket er av en høykvalitets kompositt med sofistikert design som ligger godt i hånden. Dette er stødige og gode kniver du vil ha glede av i mange år.

Dersom du ønsker å skjerpe kniven etter en tid, anbefaler vi en vinkel på 15° med skjerpestål. Mat med høyt salt og syrenivå vil sløve ned stålkniver. Skyll derfor kniven like etter bruk. Kniven tåler oppvaskmaskin, men vi anbefaler å rengjøre for hånd for å bevare knivens gode egenskaper. Oppvaskmaskin vil over tid gjøre stålkniver sløve og mattes ned. Ved rengjøring for hånd brukes lett såpevann og oppvaskbørste. Tørk av overflødig fukt med en tørr klut

Se pris